söndag 11 november 2012

2007 Ca'Marcanda Magari IGT


Angelo Gaja har satt samman detta vin från Toscana, bestående av 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon och 25% Cabernet Franc. Ett italienskt Bordeauxvin kan man säga. Alkoholhalt på 14,5% och ett pris kring 350 kr om jag inte minns fel.

Färgen är mörk och doften riktigt skarp och inbjudande med nyvässad penna, svart vinbär, salvia, ceder och en rökighet.

I munnen fortsätter svart vinbär, plommon, salvia, ceder och hetta kryddor att visa upp sig. Här finns också svart te. Merlot druvan får arbeta men belöningen ligger i den underbara lena karaktären som vinet uppvisar. Ingen ansträngande strävhet med andra ord. Gräs är ett begrepp som brukar användas som beskrivning på flera av druvorna i detta vin och gräs är definitivt med i detta vinet också.  Ett välbalanserat vin, sexig hetta och med en god, medellång eftersmak. Lent och ljuvligt. Den rökiga karaktären är väl integrerad med övriga ingredienser.

Detta är andra gången som jag dricker just 2007:an och båda gångerna har det givit mig en härlig, frisk och ren upplevelse. Det finns också en pondus i vinet som jag gillar. Klara och tydliga preferenser. Det skäms inte för sig utan tvärtom framhäver vad det är. Gott som tusan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar