fredag 30 mars 2012

2009 Keller Bürgel SpätburgunderVinproducenter är Keller från distriktet Rheinhessen i Tyskland, som har en hel del röda viner i sin lineup. Vinet är ett av många Weingut Keller vin i marssläppet på Systembolaget. Alkoholhalt på 13%. Vinet finns fortfarande i små mängder kvar på SB, till ett pris av 529 kr, när detta skrivs.

Färgen är mörkröd och vinet visar upp en något "matt klarhet" men elegant. Det ser faktisk mycket gott ut hur dumt det än kan låta.
Doft av röda bär såsom röda vinbär och röda körsbär. Jag finner också örter och något gräs-/dillaktigt eller till och med dillchipsaktigt i doften. Tilltalande i vilket fall som helst. Doften växer under kvällen.

Smak av röda vinbär, körsbär lite lingon. Mycket fin balans och härlig fyllighet i munnen. Aromatiskt. Vinet är förhållandevis mörkt i kontrast till de smaker som möter en. Smakerna ger sken av ett ljusare vin med ljusa bärtoner. I vilket fall som helst så är det absolut hög klass på detta vin. Jag gillar hur det utvecklas och öppnar upp sig under kvällen.

Kan klart rekommenderas. Här finner du vinet på SB-BS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar