lördag 17 mars 2012

2009 PJA Cornas Les Grandes Terrasses2009 Paul Jaboulet Ainé Cornas Les Grandes Terrasses är ett vin gjort på Syrah och innehåller 14% alkohol. PJA håller till i Rhônedalen och är där en av de mest kända producenterna. 2009 Cornas var med i marssläppet på Systembolaget. Priset är 199 kr och det finns flaskor kvar.

Färgen är en mörk blandning av violett och svart. En doft av blåbär slår emot en, nästan överraskande,  när man öppnar flaskan. Detta är ett vin som ger ifrån sig en tydligt doft genom hela kvällen. Härligt att bara sniffa på. Doften har tydliga fruktig inslag där man finner blåbär och björnbär. Även en färsk, blodig, köttig entrequet finner upp i näshålan. Syrah druvan ger också ifrån sig dofter av bränt trä och choklad. Läckert!

Smaken fortsätter med frukt vid förarstolen. Blåbär och björnbär, åt det syltiga hållet, ger riktmärke för detta vin. Behaglig balans i munnen, mustigt med toner av bränt trä. Detta vin tycker jag mycket om. Det är enkelt utan något som irriterar eller sticker ut. Bara läckert att dofta på och att smaka på.

Bra gjort PJA! Vinet finner du här på SB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar